gevel

Vullingsweg Heeswijk Dinther

Met plezier zijn we ingegaan op de vraag van de familie van Doorninck, om op een vrij bouwkavel een nieuwbouwwoning met schuur te realiseren.

Al bij een eerdere restauratie hadden we een opperbest contact met de familie. En veel mooier dan dit kavel kan het Brabantse Land niet worden: tussen open land, bosrand en een zandpad. Van begin af aan bestond het idee om de woning van hout te maken. De woning is ontwikkeld samen met oud collega Bastiaan van de Kraats, 1 meter 98.

Het leven in de woning draait rondom de grote woonkamer en keuken, georiënteerd op het westen en georiënteerd op het uitzicht. Zowel de vloer als het plafond verspringen van niveau, met in het midden een hoge ruimte. Deze keuze leidt tot het gevelbeeld, en tot het ruimtelijke plan van de woning, inclusief de trappen. Het plan voegt zich naar de beweging van de bewoners in het huis. Het volledige plafond is uitgevoerd in moer- en kinderbint. De schoorsteen completeert het gevelbeeld, en koppelt binnen aan buiten.

Het hout is duurzaam Plato hout. Het huis wordt verwarmd en gekoeld met warmte opslag in de bodem.

De schuur staat haaks op de woning. Woning en schuur vormen een eenheid, met een nog jonge boom op het erf.

Specifiek werk voor fijne mensen. Gerijpt in overleg.