Scheepmakershaven 32 E Rotterdam Walraad architecten restauratie ontwerp

Walraad is verhuisd naar Rotterdam

 

Met ingang van 1 januari 2013 is architectenbureau Jan Walraad B.V. verhuisd:

En daarmee is een grote wens vervuld om terug te keren naar de regio Rotterdam. Niet alleen bevindt een groot deel van onze opdrachtgevers zich in deze regio, ook ligt een belangrijk deel van de historie van het bureau in de regio (Brielle 1959-1987). Tot slot is, voor wat betreft de restauratie, Rotterdam een prachtige vestigingsplek: er is nog veel te doen en Rotterdam zal zich ook weer uit deze crisis optrekken.

We hebben gekozen voor een zeer Rotterdamse locatie aan de Scheepmakershaven. Waar de VOC daadwerkelijk haar schepen bouwde. Anno 2013 plaats voor een kantoor met weids uitzicht met uitzicht op de Nieuwe Maas. Ingespannen tussen de Oude Haven/Witte Huis, Laurenskerk en de Witte de Withstraat kon het bureau niet centraler gelegen zijn.

Toch is dit niet het meest bekende stuk van Rotterdam. Het publieke leven speelt zich veel meer af ten noorden van de Blaak. Het bombardement vernietigde het weefsel van de oude havens woningen en werven, en de wederopbouw vergrootte de stedenbouwkundige korrel aanmerkelijk.

We voelen ons onderdeel van de Grote Ruimte om ons heen.

 

ir J.W. Walraad

ir C.G. Vlaar

J.L. van de Bie

A. Thornton