Onze mensen

Walraad architecten bestaat al 58 jaar en heeft zijn oorsprong in Brielle. Hier startte Jan Walraad in 1962 het bureau. Tegenwoordig is ons bureau in Rotterdam gevestigd. Inmiddels zijn er al ruim 610 projecten behandeld.

Jan Willem WalraadJan Willem Walraad

Ir. Jan Willem Walraad is architect en tevens eigenaar van het architectenbureau. Het bureau richt zich o.a. op ontwerpen, advies, onderzoek, restauratie, renovatie en nieuwbouw, subsidie, vergunningen en fiscaliteiten. Daarnaast heeft Jan Willem zitting in diverse monumentencommissies en vervangend voorzitter Centrale Erfgoedcommissie van Stichting Dorp, Stad en Land.

Karin VlaarKarin Vlaar

Ir. Karin Vlaar werkt sinds januari 2010 bij Walraad architecten.
Zij houdt zich bezig met ontwerpen, projectbegeleiding, algemene bureauzaken & PR. Haar opleidingen zijn HTS Bouwkunde Amsterdam, Msc R-Mit TU Delft fac. Bouwkunde en projectleider Ontwerp- en Adviesbureau.
Daarnaast is Karin van 2015 tot 2020 secretaris van de Vereniging Architecten Werkzaam in de Restauratie geweest en per 2017 monumentenlid in de welstands- en monumentencommissie van de Gemeente Schouwen-Duiveland en sinds 2018 voorzitter van de Erfgoedcommissie van de Gemeente Nissewaard.

Jan van der BieJan van der Bie

Na zijn opleiding aan de MTS-zuid te Rotterdam en de opleiding Restauratiemedewerker MTO aan het Koning Willem II college te 's-Hertogenbosch is Jan van der Bie november 1992 in dienst getreden van Walraad architecten, toen nog Walraad & Van der Stoep architecten. Hij is begonnen als aankomend tekenaar onder architect Ies van der Stoep die het architecten bureau destijds leidde. Na het aantreden van Jan Willem Walraad als architect is hij uitgegroeid tot een all-round restauratiemedewerker en projectleider. Jan neemt sinds 2011 zitting in de Commissie Cultureel Erfgoed Binnenmaas, Cromstrijen en Korendijk.

Andre ThorntonAndre Thornton

André is tijdens zijn opleiding aan het Scutos, bouwkunde/ontwerp te Utecht bij Walraad architecten als stagair begonnen. Na zijn stage is hij in juni 2002 naast zijn opleiding Restauratiemedewerker MTO te ‘s-Hertogenbosch in dienst getreden bij ons kantoor. Na een periode als tekenaar heeft hij zich nu ontwikkeld tot een zeer kundige restauratie medewerker en projectleider.

Lois Bakker - van EsLois Bakker - van Es

Na het afronden van haar studie Bouwkunde (Heritage & Architecture) aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft, is Ir. Lois Bakker – van Es sinds maart 2017 in dienst bij Walraad architecten. Tevens was zij in 2015 al eerder werkzaam bij Walraad architecten als stagiaire. Lois houdt zich bezig met diverse werkzaamheden binnen het bureau, hierbij ligt de focus op onderzoek en ontwerp. Daarnaast volgt ze de zelfstandige route van de beroepservaringperiode (BEP).

Ariane ZwinkelsAriane Zwinkels

In 2020 heeft Ir. Ariane Zwinkels haar master Heritage & Architecture aan de TU Delft (faculteit Bouwkunde) behaald. Haar interesse voor erfgoed en het behoud ervan is in een eerder stadium van haar studie al tot uiting gekomen; voor haar minor is ze naar Italië gegaan om daar vakken over restauratie te volgen aan de Universiteit van Bologna. In 2021 is Ariane begonnen bij Walraad architecten en daar houdt ze zich voor verschillende projecten bezig met het onderzoek en ontwerp. Ook zij volgt de zelfstandige route van de beroepservaringsperiode (BEP).